JUNEĆI GULAŠ SA VRGANJIMA I PALENTOM

Iskreno, ako moram odabrati meso koje mi najviše paše i koje najviše volim jesti, to bi bila junetina. Daleko od toga da nisam obožavatelj svinjetine ili piletine, ali juneće meso mi nekako najviše paše na varijacije sa saftom ili gulašom.

Ovaj put u gulašu junetini su društvo pravili vrganji, ali vi možete napraviti i sa šampinjonima ili nekim drugim gljivama koje imate. Žganci ili palenta, kako već vi kažete, i ovaj put se se pokazali kao odličan prilog.

Zaprati me na Instagramu za još više recepata!

Za Instagram klikni ovdje ->>>> OPET GLADNI



Potrebno vam je:

500 grama junetine
2 veće glavice luka
2 veće mrkve
4 manje rajčice
250 gr vrganja (moze se raditi i sa šampinjonima)
2 žlice pasirane rajčice
temeljac i voda (0,5 l)
2 češnja česnjaka
crvena paprika
chilli
mješavina začina
papar
sol
lovor
ulje
maslac
prilog palenta, tjestenina ili njoki.. itd.



Priprema:

Na maslacu ili ulju prodinstati sitno nasjeckan luk. Kada luk omekša, staviti rajčice, naribati jednu mrkvu, a drugu natezati na kolutice i staviti na luk.

Zatim dodati na kockice narezanu junetinu i vrganje. Dinstati 5-10 minuta te nakon toga staviti začine (mješavina začina, sol, papar, lovorov list).

Nakon toga politi sa temeljcem ili vodom. Poklopiti i kuhati oko sat vremena, odnosno dok meso ne omekša.

Pred kraj dodati malo chilli papričice (po želji) i zgusnuti na način da u čaši napravite smjesu od 2 žlice brašna, dcl vode i 2 žlice pasirane rajčice.

Smjesu dodati u gulaš, ali prije toga ga maknuti sa vatre da ne bi nastale grudice.

Lonac vratite na vatru i kuhajte još desetak minuta. Ja sam poslužio sa palentom, a možete i njoke ili tjesteninu, po želji. U slast! 😍

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: